2019 Yılı Aralık Ayı Öğrenci Nakil İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 84037561-210.01-E.25856493 sayılı Aralık Ayı Nakil İşlemleri konulu 26 Aralık 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Cengiz Mete imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin esaslar Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Örgün ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçiş işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ''Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme'' başlıklı 38'inci maddesi 4'üncü fıkrası (a) bendinde yer alan; ''Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlama süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır...'' hükmü çerçevesinde yapılmaktadır.

Buna göre, Aralık ayında yapılması gereken nakil başvurularının e-okul sistemi üzerinden 30 Aralık 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam etmesi, takip eden 31 Aralık 2019 Salı günü de okul yönetimlerince onay ya da ret işlemlerine yönelik gerekli düzenlemenin yapılması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Yayın: 31.12.2019 - Güncelleme: 31.12.2019 15:50 - Görüntülenme: 6798
Kaynak: www.meb.gov.tr