Sayın Velilerimiz;

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun ilgili maddesi gereği 1 Ocak 2020 Çarşamba günü tatildir.

Eğitim Öğretime 2 Ocak 2020 Perşembe günü devam edilecektir. Bilgilerinize.

PDR çalışmalarında; öğrencinin kendini tanıyarak doğru seçimler yapabilmesi, doğru kararlar alabilmesi, sağlıklı ve dengeli bir insan olarak kendini gerçekleştirebilmesi amaçlanmakta, bu doğrultuda sistemli ve profesyonel bir yardım süreci yürütülmektedir.

Değerli öğretmenlerimiz; e-okul sistemimizdeki öğrenci anne-baba-veli bilgileri ve telefon bilgileri  kısmının eksikliklerinin 10 Ocak 2020 tarihine kadar tamamlanması önemle rica olunur.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 84037561-210.01-E.25856493 sayılı Aralık Ayı Nakil İşlemleri konulu 26 Aralık 2019 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Müdür Cengiz Mete imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin esaslar Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Örgün ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçiş işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ''Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme'' başlıklı 38'inci maddesi 4'üncü fıkrası (a) bendinde yer alan; ''Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlama süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır...'' hükmü çerçevesinde yapılmaktadır.

Buna göre, Aralık ayında yapılması gereken nakil başvurularının e-okul sistemi üzerinden 30 Aralık 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar devam etmesi, takip eden 31 Aralık 2019 Salı günü de okul yönetimlerince onay ya da ret işlemlerine yönelik gerekli düzenlemenin yapılması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Değerli öğretmenlerimiz,

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı 15 Mart 2020'de yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğretmenlerimiz için başvurular 22-30 Ocak tarihleri arasında alınacaktır.

Başvurmak isteyen  öğretmenlerimize duyurulur.

E-Okul sisteminde bilgileri güncel olmayan öğrencilerinin en kısa sürede güncellenmesi varsa eksik bilgilerin sisteme işlenmesi hususu önemle rica olunur.

Anadolu Üniversitesi tarafından 18-19 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2019-2020 Öğretim Yılı Açıköğretim Programları Güz Dönem Sonu Sınavı görev talepleri açılmıştır. Sınavda görev almak isteyenler, 02 Ocak 2020 tarihine kadar AUGİS sistemi üzerinden görev talebinde bulunabilirler.

DÖNEM SONU İŞ VE İŞLEMLERİ

DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZ DÖNEM SONU İŞ VE İŞLEMLERİMİZİ BİR AN TAMAMLAYALIM.SON HAFTAYA BIRAKMAMAYA ÖZEN GÖSTERELİM.

2020 yılbaşı için 31 Aralık 2019 Salı günü yarım gün okulların tatil olduğu hakkında yanlış bilgiler duyulmaktadır. Resmi tatil yalnızca 1 Ocak 2020 Çarşamba günü yapılacaktır. Velilerimize duyurulur.

• 2020 YILINDA YAPILACAK ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ (ÖABT) DUYURUSU

• Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan Protokol kapsamında ÖSYM tarafından 2020 yılında; Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacaktır.
  • ÖABT'de adaylara; Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru; diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacaktır.
  • Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) / e-YDS sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türü kullanılacaktır.

HAVALARIN SOĞUK OLDUĞU ŞU GÜNLERDE BAZI ÖĞRENCİLERİMİZİN KIYAFETİNİN MEVSİME UYGUN OLMADIĞI GÖZLENMİŞTİR. ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞI AÇISINDAN  MEVSİME UGUN KIYAFETLERLE OKULA GÖNDERİLMESİ RİCA OLUNUR.

2020 Yılı Hizmetiçi Eğitim Başvuruları Başlamış Duyurulur

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; HAVALARIN SOĞUMASI NEDENİYLE ARTAN GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞI VAKALARI NEDENİYLE KİŞİSEL TEMİZLİĞE VE GİYİNMEYE DİKKAT EDELİM.

Değerli öğretmenlerimiz öğrencilerimizin 2.Yazılı sınav tarihlerinin ve sınav notlarının e okula sistemine "zamanında" girilmesi önemle rica olunu

BİLSEM SINAV GİRİŞ BELGELERİMİZ GELMİŞTİR.ÖĞRENCİLERİMİZİN HANGİ TARİHTE NERDE SINAVA GİRECEĞİNİ ÖĞRENMEK İÇİN GİRİŞ BELGELERİNİ ALMAYI UNUTMAYINIZ.